Konferencja z cyklu Fakty i fikcje w żywieniu człowieka

II Kongres Towarzystw Naukowych
25th June 2018
XI Warszawskie Dni Nauki o Żywieniu Człowieka
4th December 2018
Polskie Towarzystwo Nauk Żywieniowych oraz Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW zorganizowały XXVI Konferencję Dyskusyjną z cyklu Fakty i fikcje w żywieniu człowieka, pod hasłem "Kawa, herbata, napoje niskoprocentowe - za i przeciw". Konferencja odbyła się 26 października 2018 roku o godz. 11.00 w Auli Kryształowej SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 166 w Warszawie. Zapraszamy do zapoznania się z materiałami konferencyjnymi.
Wygłoszono referaty:
"Zaburzamy czy wspieramy zdrowie, sięgając po filiżankę kawy"
"Herbata zielona i czarna (Camellia sinensis) niezwykły napój w zwykłej diecie"
"Napoje niskoalkoholowe - skutki ich spożywania"