Zapraszamy na zebranie naukowe online

Normy żywienia dla populacji Polski 2020
10th December 2020
FENS – dwuletnie stypendium dla młodych badaczy
4th February 2021
Oddział Warszawski Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych uprzejmie zaprasza na zebranie naukowe online w dniu 18 lutego 2021 (czwartek) o godz. 10.00.
Referaty:
1. Słodko-gorzka prawda o cukrze. Konsekwencje zdrowotne związane ze spożyciem cukrów w świetle najnowszych badań. Dr hab. Agnieszka-Białek, prof. IGiBZ, Zakład Biotechnologii i Nutrigenomiki, Instytut Genetyki i Biotechnologii Zwierząt.
2. Działania i wytyczne w zakresie reformulacji składu produktów spożywczych (mniej cukru, soli i tłuszczu).
dr Katarzyna Stoś, prof. NIZP-PZH, Zakład Żywienia i Wartości Odżywczej Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny.
Zebranie odbędzie się online na platformie MS Teams.
Serdecznie zapraszamy.